Ușile de interior pe lângă faptul că sunt utile pot face parte din decorul căminului nostru. Din acest motiv trebuie să fim foarte atenți când le cumpărăm știind exact ce așteptări avem de la design-ul lor. Astfel pentru camerele micuțe sau întunecate sunt de preferat uși cu geam mare pentru a permite luminii să dea impresia de continuitate sau uși cu jocuri realizate din îmbinarea ingenioasă a lemnului pentru a lăsa lumina să treacă dintr-o parte în alta a încăperilor – exemplific cu realizarea unor ramuri sau a unor raze de soare.
Pentru dormitoare e de preferat un design simplu al ușilor, cât mai compact pentru a oferi intimitatea mult dorită. Simplu nu trebuie să se confunde cu termenul de comun. Putem personaliza aceste uși pornind de la culoarea lemnului folosit, la îmbinarea a două sau mai multe tipuri de lemn sau introducerea discretă a unor plăcuțe pictate sau sculptarea unor mesaje dorite. Totul trebuie ales astfel încât să ne ofere o starea de liniște de care avem nevoie zi de zi.
Pentru bucătarii e indicat a se folosi uși cu o etanșeitate maximă pentru a evită pe cât posibil trecerea mirosului de mâncare gătită către celelalte încăperi.
Toate alegerile își vor pune amprenta personalității dumneavoastră asupra locului pe care îl iubiți și îl veți numi întotdeauna: acasă.